„Тандем – В“ ООД

Размер на шрифта
A- A+
За фирмата

Месопреработвателна фирма „Тандем В“ ООД е създадена през 1993 г. Компанията бързо се утвърждава на българския пазар чрез продукти по традиционни български рецепти без компромиси в качеството. Името й се превръща в символ за висококачествени месни продукти. Първите и най-популярни артикули са кайма и кренвирши, като постепенно портфолиото на „Тандем” се разширява до 80 продукта.

Кирил Вътев е съучредител и съсобственик на месопреработвателна компания „Тандем – В” ООД. Почетен член е на Асоциацията на месопреработвателите в България.

Израства в град Русе, където завършва Спортно училище, а след това Национална Спортна Академия в София. През 2002 г. „Тандем“ пуска в експлоатация първото за България новопостроено предприятие по европейски стандарти.

През 2006 г. създава със сина си Дамян ферма за месодайно пасищно говедовъдство в Централен Балкан. През 2008 г. компанията открива специализирано предприятие за производство на сурово-сушени колбаси и деликатеси в град Габрово.

От 1999 г. до 2004 г. е Председател на Асоциацията на месопреработвателите в България (АМБ). През 2010 година за трети път е избран на председателското място. От 2009 до 2012 г. е Председател на „Сдружение Традиционни сурово-сушени месни продукти”.

Видео