Идеята на платформата

Идеята на платформата

Размер на шрифта
A- A+

КАКВО Е FERMERNET И ЗАЩО НИ ИМА

 

Виртуалната  кариерна мрежа fermernet е проект на Сдружение „Избери България“  в партньорство с Министерство на земеделието, храните и горите. Основна цел на сайта е да улеснява и ускорява процеса на заемане на работни места, разкрити чрез проекти, финансирани по ПРСР /2014-2020 г./. Използвайки възможностите на новите технологии, Фермернет осигурява бърз, лесен и удобен достъп на младите до информация за проекти, финансирани  по ПРСР. В агро мрежата посетителите ще намерят и успешни  истории на бенефициенти по тази програма.  
Платформата е  достъпна за всеки, желаещ да потърси работа или да наеме работници и специалисти  в областта на земеделието и селското стопанство.
Насочена както към учениците завършващи гимназии с профил аграрно и селско стопанство и земеделие и студентите в агроуниверситетите в страната, така и към държавни и частни компании и производители, платформата има за цел да бъде модерен, достъпен и най-вече – работещ посредник между тези две страни.

 

ПРОБЛЕМЪТ С ТЪРСЕНЕТО И НАМИРАНЕТО НА РАБОТА

 

Предварителното ни проучване показа, че у нас се наблюдава криза при намирането и наемането на квалифицирани работници в почти всички отрасли на икономиката. Проблемът засяга и селското стопанство, където собствениците на фирми периодично повдигат темата  за трудностите при намирането на добри и можещи служители.  В същото време в страната има 56  училища, в които се изучават предмети  с профил селско стопанство, но връзката между търсещите работа и предлагащите  често не съществува или е съвсем слаба. Подобен е проблемът и с връзката между завършващите различни агро специалности в университетите и фирмите, които имат нужда от тях.

 

ЕДНО ОТ РЕШЕНИЯТА

 

... е именно тази онлайн платформа, която ще присъедини и България към тенденцията бизнесът да среща можещи и знаещи хора. Една денонощна, непрекъснато отворена, лесна и удобна за ползване виртуална кариерна мрежа, която  ще съкрати пътя до намирането на мечтаната работа  и перфектния служител в областта на земеделието и селското стопанство.

 

КАКВО ЩЕ СЪДЪРЖА

 

Платформата ще събира следната информация, разделена в секции по региони:

  • Видео визитки на търсещи работа, както и завършващи агро училища и университети със стопански профил в страната;
  • Видео визитки на фирми, информиращи за тяхната работа и  конкретните кадри, от които имат нужда;
  • Информация за браншови организации в селското стопанство и техните  идеи и дейности за решаване на проблемите с младите попълнения;
  • Успешни истории за хора, които вече са се реализирали благодарение на възможностите, които дава ПРСР /2014-2020 г./.

 


РЕКЛАМНИ МАТЕРИАЛИ НА ПЛАТФОРМАТА